HTML

Az első tank után

2010.03.24. 16:56 E85 Almera

Lecsorgott az első tank E85 Almi torkán.

Ahogy éreztem is, az állítgatásnak, sport mód próbálgatásnak, és a sok rövid hidegindításos üzemnek megfelelően nem alakultak túl kedvezően a fogyasztási adatok (~11l/100km). De mielőtt bárki pálcát törne a bioetanolos üzemeltetés felett, rögtön essen szó a már helyesen beállított elektronikával megkezdett második teljes tank üzemanyag sorsáról.
60 km Budapest, és 120km autópálya után figyelve a szintjelzőt normalizálódni látszik a helyzet. Normál közlekedési szokásaim mellett ~8 liter 95-ös benzinnel éri be a kocsi, etanollal a "jósólt" +20% körüli többlet reális is lesz. Ez viszont már jelentősnek mondható megtakarítást jelenthet forintosítva. Ennek tovább kedvezhet a melegebb idő is.
Egy biztos... mikor kifogyott az E85 és szükségből benzint tankoltam, akkor éreztem igazán, mennyivel dinamikusabb is a kocsi etanollal.

Hétvégén vár rám egy ~400km-es út, természetesen E85 lesz a tankban.
Hétfőn jelentkezem ;)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e85almera.blog.hu/api/trackback/id/tr951865540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása